torstai 7. tammikuuta 2016

Terveiset Pirkanmaan Senioripalveluilta!

Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:n kaikki neljä palvelukeskusta ovat mukana Teijo-hankkeessa. Palvelukeskuksemme ovat Lähitori Kuusela Härmälässä, Kaukaharjukeskus Kaukajärvellä, Keinupuistokeskus Hervannassa ja Taatalakeskus Koivistonkylässä. Teijo-hankkeen varsinaiset ryhmät alkavat palvelukeskuksissamme keväällä 2016. 

Teijo – hanke on käynnistynyt keskuksissamme henkilökunnalle järjestetyillä työpajoilla. Työpajoissa Kulttuurikeskus Pii Poon henkilökunta esitteli Teijo-hankkeen ja henkilökunta sai ideoida sekä toivoa kulttuuritoiminnan sisältöä. Palvelukeskuksiemme asukkaat ja asiakkaat ovat myös kertoneet toiveensa kulttuuritoiminnan sisällölle sekä mielekkäälle taiteenlajille. Heidän ideoitaan ja toiveitaan on kerätty kyselyjen sekä PiiPoon henkilökunnan järjestämien työpajojen avulla. Työpajoissa asukkaat, asiakkaat ja henkilökunta pääsi myös kokeilemaan muutamia leikkejä ja näin heittäytymään Teijo – hankkeen vietäväksi! Asiakkaita nauratti erityisesti leikki, jossa heidän tuli esittää vanhoja hampaattomia mummoja ja vaareja!

”Saako ottaa omat hampaat pois suusta?”
”Ei, se olisi huiputtamista!”

Palvelukeskuksissamme on suunniteltu toteutettavaksi seuraavia taiteenlajeja: 

Lähitori Kuusela, ruokaprojekti
Kaukaharjukeskus, teatteria ja tilataidetta
Keinupuistokeskus, sirkusprojekti
Taatalakeskus, teatteria ja musiikkia

Henkilökunnan työpajoilla mukana Kulttuurikeskus PiiPoon työntekijöiden lisäksi oli Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Marjukka Colliander. Hän on mukana taidetta ja hoivaa yhdistävässä tutkimusprojektissa, jossa tutkitaan taidekäytäntöjen ja erilaisten hoivakäytänteiden kohtaamista. Marjukka Colliander oli syksyllä havainnoimassa kolmessa eri keskuksemme henkilökunnan työpajoja. Hän on myös haastatellut henkilökuntaa tutkimukseen ja tulee seuraamaan haastatteluin Teijo-hankeen etenemistä ja vaikutuksia asukkaiden ja asiakkaidemme elämään.

Odotamme innolla Teijo -ryhmien alkamista yksiköissämme! 

-Katharina Hau, Pirkanmaan Senioripalvelut oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti